Projeler

# Proje Destekçisi Proje No Proje Başlığı Proje Yürütücüleri Proje Tamamlanma Tarihi
1 BAP FYL-2017-7395 PEYNİR ALTI SUYU KULLANILARAK MEYVE AROMALI TOZ İÇECEK ÜRETİMİ Devam Ediyor
PBY : 2017
2 BAP DOKTORA BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN POLİMORFİZMİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2017
3 BAP DOKTORA V TİPİ MİKSERLERDE TOZ GIDA KARIŞIMLARININ OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2017
4 BAP yüksek lisans BAZI AROMATİK BİTKİLERİN AMİLAZ, GLUKOZİDAZ VE LİPAZ ENZİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2017
5 BAP yüksek lisans PALM YAĞI VE FRAKSİYONLARININ PÜSKÜRTMELİ KURUTMA YÖNTEMİYLE MİKROENKAPSÜLASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
2017
6 BAP yüksek lisans TIBBİ VE AROMATİK NANE TÜRLERİNDEN BUZLU ÇAY ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2017
7 BAP yüksek lisans REKOMBİNANT SIĞIR JELATİNİNİN ÜRETİMİ İÇİN PROLİL 4-HYDROKSİLAZ (P4H) ENZİMİ VE KOLLAJEN GENİNİN P. PASTORİS’DE KOEKSPRESYONU Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Devam Ediyor
PBY : 2015
8 BAP yüksek lisans GIDA KAYNAKLI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN REAL-TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Devam Ediyor
PBY : 2015
9 BAP yüksek lisans YEŞİL VE KIRMIZI MERCİMEK CİPSİ ÜRETİM ŞARTLARININ OPTİMİZE EDİLEREK FİZİKOKİMYASAL DUYUSAL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ
Devam Ediyor
PBY : 2015
10 BAP yüksek lisans NANE (MENTHA PİPERİTA) YAĞI MİKROENKAPSÜLASYONU Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2015
11 BAP DOKTORA ULTRASON ÖN UYGULAMALI MİKRODALGA KURUTMA YÖNTEMİ İLE ŞEKER PANCARI POSASINDA DİYET GIDA LİFİ ELDESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2015
12 BAP yüksek lisans PREBİYOTİK HAZIR ÇİĞ KÖFTE ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2016
13 BAP yüksek lisans GELENEKSEL BAZI ŞERBETLERİMİZİN GENEL OLARAK BİYOAKTİF VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ
2016
14 BAP yüksek lisans PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU BİYOAKTİF (ANTİOKSİDATİF VE ANTİPROLİFERATİF) ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİLER Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
2016
15 BAP yüksek lisans KARPUZ, KAVUN VE PATETES KABUKLARINDAN PEKTİN VE DİYET LİF ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2016
16 BAP yüksek lisans ÇEREZLİK KABAK POSASI KULLANILARAK DİYET LİFİ VE PEKTİN ÜRETİLMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2016
17 BAP yüksek lisans MELİSA BİTKİSİNİN (MELİSA OFFİCİNALİS) ANTİOKSİDATİF ÖZELLİKLERİ VE BİTKİSEL YAĞLARDA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
Devam Ediyor
PBY : 2014
18 BAP yüksek lisans TAVUKLARIN YEMLERİNE KİŞNİŞ TOHUMU (CORİANDRUM SATİVUM L.) İLAVESİNİN TAVUKLARIN YUMURTALARININ VE KARKAS YAĞLARININ YAĞ ASİT BİLEŞİMİNDEKİ DEĞİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
Devam Ediyor
PBY : 2014
19 BAP yüksek lisans TÜRKİYE İKLİMİNE UYUM SAĞLAMIŞ AVOKADO TÜRLERİNİN YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONLARI VE BUNLARIN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENEREK AVOKADO YAĞININ TÜRKİYE’DE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ DEĞERLENDİRMEK Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
Devam Ediyor
PBY : 2014
20 BAP yüksek lisans ZENCEFİL İLAVELİ ÇÖZÜNÜR (INSTANT) TOZ NANE LİMON ÇAYI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2014
21 BAP yüksek lisans PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU: YAPISAL, FONKSİYONEL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLER Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
Devam Ediyor
PBY : 2014
22 BAP yüksek lisans ZENCEFİL, ADAÇAYI, ISIRGAN VE NAR KABUĞUNDAN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2014
23 BAP yüksek lisans BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU KULLANILARAK İNSTANT NANE-LİMON ÇAYI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2014
24 BAP yüksek lisans ULTRASON TEKNİĞİ İLE FARKLI FONKSİYONEL YAĞLAR KULLANILARAK YENİ SÜT BAZLI EMÜLSİYONLARIN GELİŞTİRİLMESİ. Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2015
25 BAP yüksek lisans TOZ HAZIR İNCİR UYUTMASI TATLISI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2015
26 BAP yüksek lisans FARKLI YÖNTEMLERLE KONSANTRE EDİLEN DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİN BİYOAKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ
2016
27 BAP yüksek lisans NANE ÇAYI ÜRETİMİ İÇİN BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU İŞLEMLERİNİN OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2015
28 BAP yüksek lisans GIDA KAYNAKLI MİKROORGANİZMALARIN REAL TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2015
29 BAP DOKTORA FINDIK ZURUFUNDAN FENOLİK BİLEŞİKLERCE ZENGİN EKSTRAT ÜRETİMİ VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2013
30 BAP DOKTORA TEZİ VURGULU ELEKTRİK ALAN (PEF) UYGULAMASININ PASTIRMANIN KURUMA ÖZELLİKLERİ VE TUZ DİFÜZYONUNA ETKİSİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2013
31 BAP DOKTORA RENDERİNG ATIK YAĞLARINDAN EMÜLGATÖR ÜRETİMİ VE MODEL GIDALARDA ARAYÜZEY (İNTERFACİAL) REOLOJİK UYGULAMALARI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2012
32 BAP DOKTORA PİRİNÇ KEPEĞİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONLA BİYOAKTİF PEPTİT ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
Devam Ediyor
PBY : 2012
33 BAP DOKTORA GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BERİRLENMESİNDE İMMUNO MANYETİK SEPARASYONM (IMS) VE pma/REAL-TIME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2016
34 BAP DOKTORA PİCHİA PASTORİSDE GIDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANILABİLECEK REKOMBİNANT SIĞIR VE KOYUN JELATİNİ ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2016
35 BAP DOKTORA MAHONYA (Mahonia aquifolium L.) ANTOSİYANİNLERİNİN İZALASYONU, SAFLAŞTIRILMASI VE TANIMLANMASINA YÖNELİK POLİMERİK ADSORBANLARIN SENTEZLENMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU
Devam Ediyor
PBY : 2011
36 BAP FBA-10-2895 Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi Yard.Arş.
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Yard.Arş.
Uzm. Ahmet Evren YETİMAN
2010
37 BAP DOKTORA KIRMIZI BİBERLERDEAFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN ERKEN TEŞHİSİ İÇİN GZ-PZR TEMELLİ ANALİZ GELİŞTİRİLMESİ VE FARKLI SICAKLIK CE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ. Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2015
38 BAP DOKTORA METİLASYON YÖNTEMİ İLE MODİFİYE EDİLMİŞ BAZI HİDROKOLLOİDLERİN YÜKSEK SICAKLIKLARDA REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2010
39 BAP DOKTORA TURUNÇGİL KABUKLARINDAN AROMA BİLEŞENLERİNİN İZALASYONUNA YÖNELİK TERS FAZ POLİMERİK ADSORBAN MALZEMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE KAREKTERİSAZYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU
Devam Ediyor
PBY : 2010
40 BAP FBA-9-1140 KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2011