Projeler

# Proje Destekçisi Proje No Proje Başlığı Proje Yürütücüleri Proje Tamamlanma Tarihi
1 BAP FYL-2017-7395 PEYNİR ALTI SUYU KULLANILARAK MEYVE AROMALI TOZ İÇECEK ÜRETİMİ Devam Ediyor
PBY : 2017
2 TAGEM TAGEM-15/ARGE/36 GIDA SANAYİ İÇİN MİKROBİYAL JELATİN ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2017
3 BAP DOKTORA V TİPİ MİKSERLERDE TOZ GIDA KARIŞIMLARININ OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2017
4 BAP DOKTORA BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN POLİMORFİZMİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2017
5 TAGEM-16 / AR-GE / 40 BAZI BİTKİ ATIKLARINDAN DİYET GIDA LİFİ VE PEKTİN ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2016
6 TÜBİTAK 114O177 GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2016
7 TÜBİTAK 2140694 ULTRASONİK DAĞITMA YÖNTEMİ İLE SİYAH HAVUÇ VE MAHLEP ANTOSİYANİNLERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU VE KARAKTERİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU
2016
8 BAP yüksek lisans BAZI AROMATİK BİTKİLERİN AMİLAZ, GLUKOZİDAZ VE LİPAZ ENZİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2017
9 TEYDEP 3150536 ŞEKER PANCARI POSASINDAN DİYET LİF ÜRETİMİ Yard.Arş.
Prof. Dr. Mahmut Doğan- Danışman
2017
10 BİLİM SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞI- TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ 0215.TGSD.2014 ANTİDİYABETİK VE ANTİHİPERTANSİF ÖZELLİKLER SERGİLEYEN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2015
11 DİĞER KAMU KURULUŞLARINCA DESTEKLENEN 0215.TGSD.2014 ANTİDİYABETİK VE ANTİHİPERTANSİF ÖZELLİKLER SERGİLEYEN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2015
12 TÜBİTAK 113O471 INSTANT NANE ÇAYI, BUZLU NANE ÇAYI VE MİKROENKAPSÜLE NANE YAĞI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2015
13 BAP yüksek lisans PALM YAĞI VE FRAKSİYONLARININ PÜSKÜRTMELİ KURUTMA YÖNTEMİYLE MİKROENKAPSÜLASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
2017
14 BAP yüksek lisans TIBBİ VE AROMATİK NANE TÜRLERİNDEN BUZLU ÇAY ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2017
15 BAP yüksek lisans REKOMBİNANT SIĞIR JELATİNİNİN ÜRETİMİ İÇİN PROLİL 4-HYDROKSİLAZ (P4H) ENZİMİ VE KOLLAJEN GENİNİN P. PASTORİS’DE KOEKSPRESYONU Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Devam Ediyor
PBY : 2015
16 BAP yüksek lisans NANE (MENTHA PİPERİTA) YAĞI MİKROENKAPSÜLASYONU Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2015
17 BAP yüksek lisans YEŞİL VE KIRMIZI MERCİMEK CİPSİ ÜRETİM ŞARTLARININ OPTİMİZE EDİLEREK FİZİKOKİMYASAL DUYUSAL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ
Devam Ediyor
PBY : 2015
18 BAP yüksek lisans GIDA KAYNAKLI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN REAL-TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Devam Ediyor
PBY : 2015
19 BAP DOKTORA ULTRASON ÖN UYGULAMALI MİKRODALGA KURUTMA YÖNTEMİ İLE ŞEKER PANCARI POSASINDA DİYET GIDA LİFİ ELDESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2015
20 TEYDEP 3140426 PRATİK PASTACILIK KREMALARI GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
ELİT ÇİKOLATA ŞEKERLEME SANAYİ A.Ş.
Yard.Arş.
Prof. Dr. Mahmut Doğan- Danışman
2016
21 TÜBİTAK 113O447 PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ ENZİMATİK HİDROLİZ YOLU İLE ANTİHİPERTANSİF VE ANTİOKSİDANT PEPTİT ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
2016
22 TÜBİTAK 113O832 KIRMIZI BİBERLERDE AFLATOKSİN OLUŞUMUNUN TESPİTİ VE KONTROLÜ İÇİN AFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN FARKLI SICAKLIK, SU AKTİVİTESİ VE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI OLARAK GELİŞİMLERİNİN GERÇEK ZAMANLI-POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU TEKNİĞİ İLE İZLENEREK MODELLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Yard.Arş.
Uzm. Ahmet Evren YETİMAN
2015
23 TAGEM 11/AR-GE/08 GIDALARDA HİLE AMACIYLA KULLANILAN BİTKİSEL KAYNAKLI BİLEŞENLERİN TESPİTİ İÇİN KİT ÜRETİMİNE YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2014
24 BAP yüksek lisans KARPUZ, KAVUN VE PATETES KABUKLARINDAN PEKTİN VE DİYET LİF ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2016
25 BAP yüksek lisans ÇEREZLİK KABAK POSASI KULLANILARAK DİYET LİFİ VE PEKTİN ÜRETİLMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2016
26 BAP yüksek lisans PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU BİYOAKTİF (ANTİOKSİDATİF VE ANTİPROLİFERATİF) ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİLER Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
2016
27 BAP yüksek lisans PREBİYOTİK HAZIR ÇİĞ KÖFTE ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2016
28 BAP yüksek lisans GELENEKSEL BAZI ŞERBETLERİMİZİN GENEL OLARAK BİYOAKTİF VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ
2016
29 BAP yüksek lisans TÜRKİYE İKLİMİNE UYUM SAĞLAMIŞ AVOKADO TÜRLERİNİN YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONLARI VE BUNLARIN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENEREK AVOKADO YAĞININ TÜRKİYE’DE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ DEĞERLENDİRMEK Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
Devam Ediyor
PBY : 2014
30 BAP yüksek lisans ZENCEFİL İLAVELİ ÇÖZÜNÜR (INSTANT) TOZ NANE LİMON ÇAYI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2014
31 BAP yüksek lisans PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU: YAPISAL, FONKSİYONEL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLER Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
Devam Ediyor
PBY : 2014
32 BAP yüksek lisans TAVUKLARIN YEMLERİNE KİŞNİŞ TOHUMU (CORİANDRUM SATİVUM L.) İLAVESİNİN TAVUKLARIN YUMURTALARININ VE KARKAS YAĞLARININ YAĞ ASİT BİLEŞİMİNDEKİ DEĞİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
Devam Ediyor
PBY : 2014
33 BAP yüksek lisans MELİSA BİTKİSİNİN (MELİSA OFFİCİNALİS) ANTİOKSİDATİF ÖZELLİKLERİ VE BİTKİSEL YAĞLARDA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Hasan YALÇIN
Devam Ediyor
PBY : 2014
34 BAP yüksek lisans BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU KULLANILARAK İNSTANT NANE-LİMON ÇAYI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2014
35 BAP yüksek lisans ZENCEFİL, ADAÇAYI, ISIRGAN VE NAR KABUĞUNDAN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2014
36 TEYDEP 5130023 LALE TAÇ YAPRAKLARINDAN PİLOT ÖLÇEKLİ DOĞAL BOYA ÜRETİMİ Yard.Arş.
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2015
37 BAP yüksek lisans TOZ HAZIR İNCİR UYUTMASI TATLISI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2015
38 BAP yüksek lisans ULTRASON TEKNİĞİ İLE FARKLI FONKSİYONEL YAĞLAR KULLANILARAK YENİ SÜT BAZLI EMÜLSİYONLARIN GELİŞTİRİLMESİ. Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2015
39 BAP yüksek lisans FARKLI YÖNTEMLERLE KONSANTRE EDİLEN DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİN BİYOAKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ
2016
40 BAP yüksek lisans GIDA KAYNAKLI MİKROORGANİZMALARIN REAL TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2015
41 BAP yüksek lisans NANE ÇAYI ÜRETİMİ İÇİN BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU İŞLEMLERİNİN OPTİMİZASYONU Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2015
42 BAP DOKTORA FINDIK ZURUFUNDAN FENOLİK BİLEŞİKLERCE ZENGİN EKSTRAT ÜRETİMİ VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2013
43 BAP DOKTORA TEZİ VURGULU ELEKTRİK ALAN (PEF) UYGULAMASININ PASTIRMANIN KURUMA ÖZELLİKLERİ VE TUZ DİFÜZYONUNA ETKİSİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
Devam Ediyor
PBY : 2013
44 TÜBİTAK 107O676 GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BELİRLENMESİNDE PMA/ REAL-TİME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2012
45 BAP DOKTORA RENDERİNG ATIK YAĞLARINDAN EMÜLGATÖR ÜRETİMİ VE MODEL GIDALARDA ARAYÜZEY (İNTERFACİAL) REOLOJİK UYGULAMALARI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2012
46 BAP DOKTORA PİRİNÇ KEPEĞİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONLA BİYOAKTİF PEPTİT ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mehmet HAYTA
Devam Ediyor
PBY : 2012
47 TÜBİTAK 109O784 KALORİSİ AZALTILMIŞ PREBİYOTİK KAHVALTILIK MODİFİYE TEREYAĞI VE KREMA ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2011
48 BAP DOKTORA GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BERİRLENMESİNDE İMMUNO MANYETİK SEPARASYONM (IMS) VE pma/REAL-TIME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2016
49 BAP DOKTORA PİCHİA PASTORİSDE GIDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANILABİLECEK REKOMBİNANT SIĞIR VE KOYUN JELATİNİ ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2016
50 BAP DOKTORA MAHONYA (Mahonia aquifolium L.) ANTOSİYANİNLERİNİN İZALASYONU, SAFLAŞTIRILMASI VE TANIMLANMASINA YÖNELİK POLİMERİK ADSORBANLARIN SENTEZLENMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU
Devam Ediyor
PBY : 2011
51 KOSGEB INSTANT AYRAN ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2012
52 BAP FBA-10-2895 Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi Yard.Arş.
Doç. Dr. Zülal KESMEN
Yard.Arş.
Uzm. Ahmet Evren YETİMAN
2010
53 TÜBİTAK 3195 TAZE YAPRAĞIMSI (TIBBİ, ŞİFALI, YENİLEBİLİR) BİTKİLERDEKİ FONKSİYONEL BİOMOLEKULLERİN SIVI-KATI SİSTEMDE VURGULU ELEKTRİK ALANI ILE EKSTRAKSİYONU Proje Yöneticisi
Yrd.Doç.Dr. Mustafa FİNCAN
2010
54 BAP DOKTORA KIRMIZI BİBERLERDEAFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN ERKEN TEŞHİSİ İÇİN GZ-PZR TEMELLİ ANALİZ GELİŞTİRİLMESİ VE FARKLI SICAKLIK CE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ. Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2015
55 BAP DOKTORA TURUNÇGİL KABUKLARINDAN AROMA BİLEŞENLERİNİN İZALASYONUNA YÖNELİK TERS FAZ POLİMERİK ADSORBAN MALZEMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE KAREKTERİSAZYONU Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU
Devam Ediyor
PBY : 2010
56 BAP DOKTORA METİLASYON YÖNTEMİ İLE MODİFİYE EDİLMİŞ BAZI HİDROKOLLOİDLERİN YÜKSEK SICAKLIKLARDA REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
Devam Ediyor
PBY : 2010
57 BAP FBA-9-1140 KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2011
58 TÜBİTAK 110O594 NAR KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DONDURMA ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Mustafa ÇAM
2009
59 TÜBİTAK 107O897 GELENEKSEL ET ÜRÜNÜMÜZ OLAN SUCUKTAN İZOLE EDİLEN FERMANTATİF BAKTERİLERİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANIM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Doç. Dr. Zülal KESMEN
2010
60 TÜBİTAK 106O289 GIDALARDA TOKSİK BİR BİLEŞİK OLAN HİDROKSİMETİLFURFURALİN BİYOLOJİK VE KİMYASAL YÖNTEMLE AZALTILMA OLANAKLARI Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2008
61 San-Tez 2003K12042 DİYET TOZ GIDA ÜRETİM Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2007
62 KOSGEB INSTANT PREBİOTİK GIDA ÜRETİMİ Yard.Arş.
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2008
63 KOSGEB DİYET LİFLİ AYRAN ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2008
64 DPT DPT-06-02 ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN TOKSİK BALLARIN KİMYASAL,ANTİBAKTERİYEL VE TOKSİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2008
65 DPT 2003K120420 DİYET GIDA VE İÇECEK ÜRETİMİ Proje Yöneticisi
Prof. Dr. Mahmut DOĞAN
2007