# | Proje Destekçisi | Proje No | Proje Başlığı | Proje Yürütücüleri | Proje Tamamlanma Tarihi |
---|---|---|---|---|---|
1 | TÜBİTAK | TÜBİTAK-1001 | REKOMBİNANT ANTİMİKROBİYAL PEPTİD ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
2 | BAP | FYL-2020-10098 | ULTRASONİKASYON DÜŞÜK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
3 | BAP | FYL-2020-10099 | HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN ULTRASOUND YÜKSEK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
4 | BAP | FYL-2020-9920 | FARKLI TAHIL KEPEKLERİNDEN ULTRASOUND ÖN UYGULAMALI DİYET GIDA LİFİ ÜRETİMİ TAGUCHİ MATEMATİK MODELİ İLE OPTİMİZASYON |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
5 | BAP | FDK-2019-8360 | ULTRASON ÖN UYGULAMALI VE ALÇAK ÖTEKTİK SOLVENT EKSTRAKSİYON YÖNTEMİ KULLANILARAK BAZI MEYVE SEBZE POSALARINDAN DOĞAL KAROTENOİD RENK MADDESİ ÜRETİMİ VE MODEL GIDALARDA UYGULANMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN Yard.Arş. Arş. Gör. Dr. Duygu ASLAN TÜRKER |
Devam Ediyor PBY : 2019 |
6 | BAP | FYL-2017-7513 | YENİ FARKLI TEKNİKLER KULLANARAK ŞEKER PANCARI POSASINDAN PEKTİN ELDESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
7 | BAP | FYL-2017-7452 | ULTRASOUND ÖN UYGULAMASININ ŞEKER PANCARI POSASINDAN ELDE EDİLEN KARBOKSİMETİL SELÜLOZUN CMC VERİM VE KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
8 | BAP | FYL-2017-7395 | PEYNİR ALTI SUYU KULLANILARAK MEYVE AROMALI TOZ İÇECEK ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
9 | BAP | FDK-2017-7281 | BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN POLİMORFİZMİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN Yard.Arş. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Evren YETİMAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
10 | BAP | DOKTORA | V TİPİ MİKSERLERDE TOZ GIDA KARIŞIMLARININ OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
11 | TAGEM-16 / AR-GE / 40 | BAZI BİTKİ ATIKLARINDAN DİYET GIDA LİFİ VE PEKTİN ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2016 |
|
12 | BAP | FDK-2016-6378 | HAZIR TOZ ŞİNİTZEL ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU: FARKLI NİŞASTA HİDROKOLLOİD ETKİLEŞİMLERİNİN REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2016 |
13 | BAP | yüksek lisans | GIDA KAYNAKLI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN REAL-TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
14 | BAP | yüksek lisans | REKOMBİNANT SIĞIR JELATİNİNİN ÜRETİMİ İÇİN PROLİL 4-HYDROKSİLAZ (P4H) ENZİMİ VE KOLLAJEN GENİNİN P. PASTORİS’DE KOEKSPRESYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
15 | BAP | yüksek lisans | YEŞİL VE KIRMIZI MERCİMEK CİPSİ ÜRETİM ŞARTLARININ OPTİMİZE EDİLEREK FİZİKOKİMYASAL DUYUSAL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Lütfiye EKİCİ |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
16 | BAP | yüksek lisans | NANE (MENTHA PİPERİTA) YAĞI MİKROENKAPSÜLASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
17 | BAP | DOKTORA | ULTRASON ÖN UYGULAMALI MİKRODALGA KURUTMA YÖNTEMİ İLE ŞEKER PANCARI POSASINDA DİYET GIDA LİFİ ELDESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
18 | BAP | yüksek lisans | BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU KULLANILARAK İNSTANT NANE-LİMON ÇAYI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
19 | BAP | yüksek lisans | ZENCEFİL, ADAÇAYI, ISIRGAN VE NAR KABUĞUNDAN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
20 | BAP | yüksek lisans | ZENCEFİL İLAVELİ ÇÖZÜNÜR (INSTANT) TOZ NANE LİMON ÇAYI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
21 | BAP | yüksek lisans | MELİSA BİTKİSİNİN (MELİSA OFFİCİNALİS) ANTİOKSİDATİF ÖZELLİKLERİ VE BİTKİSEL YAĞLARDA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
22 | BAP | yüksek lisans | TAVUKLARIN YEMLERİNE KİŞNİŞ TOHUMU (CORİANDRUM SATİVUM L.) İLAVESİNİN TAVUKLARIN YUMURTALARININ VE KARKAS YAĞLARININ YAĞ ASİT BİLEŞİMİNDEKİ DEĞİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
23 | BAP | yüksek lisans | TÜRKİYE İKLİMİNE UYUM SAĞLAMIŞ AVOKADO TÜRLERİNİN YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONLARI VE BUNLARIN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENEREK AVOKADO YAĞININ TÜRKİYE’DE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ DEĞERLENDİRMEK |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
24 | BAP | yüksek lisans | PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU: YAPISAL, FONKSİYONEL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLER |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
25 | BAP | DOKTORA | FINDIK ZURUFUNDAN FENOLİK BİLEŞİKLERCE ZENGİN EKSTRAT ÜRETİMİ VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2013 |
26 | BAP | DOKTORA TEZİ | VURGULU ELEKTRİK ALAN (PEF) UYGULAMASININ PASTIRMANIN KURUMA ÖZELLİKLERİ VE TUZ DİFÜZYONUNA ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2013 |
27 | BAP | DOKTORA | RENDERİNG ATIK YAĞLARINDAN EMÜLGATÖR ÜRETİMİ VE MODEL GIDALARDA ARAYÜZEY (İNTERFACİAL) REOLOJİK UYGULAMALARI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2012 |
28 | BAP | DOKTORA | PİRİNÇ KEPEĞİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONLA BİYOAKTİF PEPTİT ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
Devam Ediyor PBY : 2012 |
29 | BAP | DOKTORA | MAHONYA (Mahonia aquifolium L.) ANTOSİYANİNLERİNİN İZALASYONU, SAFLAŞTIRILMASI VE TANIMLANMASINA YÖNELİK POLİMERİK ADSORBANLARIN SENTEZLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU |
Devam Ediyor PBY : 2011 |
30 | BAP | DOKTORA | TURUNÇGİL KABUKLARINDAN AROMA BİLEŞENLERİNİN İZALASYONUNA YÖNELİK TERS FAZ POLİMERİK ADSORBAN MALZEMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE KAREKTERİSAZYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU |
Devam Ediyor PBY : 2010 |
31 | BAP | DOKTORA | METİLASYON YÖNTEMİ İLE MODİFİYE EDİLMİŞ BAZI HİDROKOLLOİDLERİN YÜKSEK SICAKLIKLARDA REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2010 |
32 | BAP | FYL-2014-5498 | IN VITRO DETERMINATION OF THE ANTIHYPERTENSİVE ACTIVITIES OF FRESH BEEF AND PASTIRMA BLENDED HYDROLYSATES | 2017 - 2017 | |
33 | TÜBİTAK | TOVAG-116O758 | LOCTOBACİLLUS CİNSİ BAKTERİLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2017 - 2019 |
34 | TAGEM | TAGEM-15/ARGE/36 | GIDA SANAYİ İÇİN MİKROBİYAL JELATİN ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2017 - 2017 |
35 | TAGEM-16/ AR-GE-40 | BAZI BİTKİ ATIKLARINDAN DİYET LİFİ VE PEKTİN ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2016 - 2017 | |
36 | BAP | yüksek lisans | BAZI AROMATİK BİTKİLERİN AMİLAZ, GLUKOZİDAZ VE LİPAZ ENZİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2016 - 2017 |
37 | TÜBİTAK | 114O177 | GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2016 - 2016 |
38 | TÜBİTAK | 2140694 | ULTRASONİK DAĞITMA YÖNTEMİ İLE SİYAH HAVUÇ VE MAHLEP ANTOSİYANİNLERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU VE KARAKTERİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU |
2016 - 2016 |
39 | TÜBİTAK | 113O471 | PALM YAĞI VE FRAKSİYONLARININ PÜSKÜRTMELİ KURUTUCU İLE MİKROENKAPSÜLASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
2015 - 2016 |
40 | TAGEM-15/AR-GE-36 | GIDA SANAYİ İÇİN MİKROBİYAL JELATİN ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2015 - 2017 | |
41 | TEYDEP | 3150536 | ŞEKER PANCARI POSASINDAN DİYET LİF ÜRETİMİ |
Yard.Arş. Prof. Dr. Mahmut Doğan- Danışman |
2015 - 2017 |
42 | FONKSİYONEL AROMATİK BİTKİLERDEN BUZLU ÇAY ÜRETİMİ |
Yard.Arş. Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2015 - 2016 | ||
43 | BİLİM SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞI- TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ | 0215.TGSD.2014 | ANTİDİYABETİK VE ANTİHİPERTANSİF ÖZELLİKLER SERGİLEYEN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2015 - 2015 |
44 | TÜBİTAK | 113O471 | INSTANT NANE ÇAYI, BUZLU NANE ÇAYI VE MİKROENKAPSÜLE NANE YAĞI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2015 - 2015 |
45 | BAP | yüksek lisans | PALM YAĞI VE FRAKSİYONLARININ PÜSKÜRTMELİ KURUTMA YÖNTEMİYLE MİKROENKAPSÜLASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
2015 - 2017 |
46 | BAP | yüksek lisans | TIBBİ VE AROMATİK NANE TÜRLERİNDEN BUZLU ÇAY ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2015 - 2017 |
47 | TÜBİTAK | TOVAG-114O177 | GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2014 - 2016 |
48 | TEYDEP | 3140426 | PRATİK PASTACILIK KREMALARI GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi ELİT ÇİKOLATA ŞEKERLEME SANAYİ A.Ş. Yard.Arş. Prof. Dr. Mahmut Doğan- Danışman |
2014 - 2016 |
49 | TÜBİTAK | 113O447 | PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ ENZİMATİK HİDROLİZ YOLU İLE ANTİHİPERTANSİF VE ANTİOKSİDANT PEPTİT ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
2014 - 2016 |
50 | TÜBİTAK | 113O832 | KIRMIZI BİBERLERDE AFLATOKSİN OLUŞUMUNUN TESPİTİ VE KONTROLÜ İÇİN AFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN FARKLI SICAKLIK, SU AKTİVİTESİ VE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI OLARAK GELİŞİMLERİNİN GERÇEK ZAMANLI-POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU TEKNİĞİ İLE İZLENEREK MODELLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN Yard.Arş. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Evren YETİMAN |
2014 - 2015 |
51 | TAGEM | 11/AR-GE/08 | GIDALARDA HİLE AMACIYLA KULLANILAN BİTKİSEL KAYNAKLI BİLEŞENLERİN TESPİTİ İÇİN KİT ÜRETİMİNE YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2014 - 2014 |
52 | BAP | yüksek lisans | KARPUZ, KAVUN VE PATETES KABUKLARINDAN PEKTİN VE DİYET LİF ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2014 - 2016 |
53 | BAP | yüksek lisans | PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU BİYOAKTİF (ANTİOKSİDATİF VE ANTİPROLİFERATİF) ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİLER |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
2014 - 2016 |
54 | BAP | yüksek lisans | PREBİYOTİK HAZIR ÇİĞ KÖFTE ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2014 - 2016 |
55 | BAP | yüksek lisans | ÇEREZLİK KABAK POSASI KULLANILARAK DİYET LİFİ VE PEKTİN ÜRETİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2014 - 2016 |
56 | BAP | yüksek lisans | GELENEKSEL BAZI ŞERBETLERİMİZİN GENEL OLARAK BİYOAKTİF VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Lütfiye EKİCİ |
2014 - 2016 |
57 | BAP | yüksek lisans | ULTRASON TEKNİĞİ İLE FARKLI FONKSİYONEL YAĞLAR KULLANILARAK YENİ SÜT BAZLI EMÜLSİYONLARIN GELİŞTİRİLMESİ. |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2013 - 2015 |
58 | BAP | yüksek lisans | TOZ HAZIR İNCİR UYUTMASI TATLISI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2013 - 2015 |
59 | TEYDEP | 5130023 | LALE TAÇ YAPRAKLARINDAN PİLOT ÖLÇEKLİ DOĞAL BOYA ÜRETİMİ |
Yard.Arş. Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2013 - 2015 |
60 | TÜBİTAK | 110O594 | NAR KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİYLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DONDURMA ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2013 - 2014 |
61 | BAP | yüksek lisans | FARKLI YÖNTEMLERLE KONSANTRE EDİLEN DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİN BİYOAKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Lütfiye EKİCİ |
2013 - 2016 |
62 | BAP | yüksek lisans | GIDA KAYNAKLI MİKROORGANİZMALARIN REAL TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2013 - 2015 |
63 | BAP | yüksek lisans | NANE ÇAYI ÜRETİMİ İÇİN BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU İŞLEMLERİNİN OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2013 - 2015 |
64 | COST TD 1104 | ELEKTROPORASYON KAYNAKLI TEKNOLOJİ UYGULAMA GELİŞTİRME İÇİN ÇALIŞMA AĞI |
Proje Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa FİNCAN |
2012 - 2014 | |
65 | TÜBİTAK | 107O676 | GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BELİRLENMESİNDE PMA/ REAL-TİME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2012 - 2012 |
66 | BAP | FBY-10-3094 | BAZI SEBZE SULARININ SÜTLÜ BUZ ÜRETİMİNDE KULLANIMININ FİZİKSEL KİMYASAL FONKSİYONEL VE REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2011 - 2012 |
67 | TAGEM-11/ AR-GE-08 | GIDALARDA HİLE AMACIYLA KULLANILAN BİTKİSEL KAYNAKLI BİLEŞENLERİN TESPİTİ İÇİN KİT ÜRETİMİNE YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2011 - 2014 | |
68 | TÜBİTAK | 109O784 | KALORİSİ AZALTILMIŞ PREBİYOTİK KAHVALTILIK MODİFİYE TEREYAĞI VE KREMA ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2011 - 2011 |
69 | BAP | DOKTORA | PİCHİA PASTORİSDE GIDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANILABİLECEK REKOMBİNANT SIĞIR VE KOYUN JELATİNİ ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2011 - 2016 |
70 | BAP | DOKTORA | GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BERİRLENMESİNDE İMMUNO MANYETİK SEPARASYONM (IMS) VE pma/REAL-TIME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2011 - 2016 |
71 | KOSGEB | INSTANT AYRAN ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2010 - 2012 | |
72 | BAP | FBA-10-2895 | Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi |
Yard.Arş. Prof. Dr. Zülal KESMEN Yard.Arş. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Evren YETİMAN |
2010 - 2010 |
73 | TÜBİTAK | 3195 | TAZE YAPRAĞIMSI (TIBBİ, ŞİFALI, YENİLEBİLİR) BİTKİLERDEKİ FONKSİYONEL BİOMOLEKULLERİN SIVI-KATI SİSTEMDE VURGULU ELEKTRİK ALANI ILE EKSTRAKSİYONU |
Proje Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa FİNCAN |
2010 - 2010 |
74 | BAP | DOKTORA | KIRMIZI BİBERLERDEAFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN ERKEN TEŞHİSİ İÇİN GZ-PZR TEMELLİ ANALİZ GELİŞTİRİLMESİ VE FARKLI SICAKLIK CE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ. |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2010 - 2015 |
75 | BAP | FBA-9-1140 | KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2009 - 2011 |
76 | TÜBİTAK | 110O594 | NAR KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DONDURMA ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2009 - 2009 |
77 | TÜBİTAK | 107O897 | GELENEKSEL ET ÜRÜNÜMÜZ OLAN SUCUKTAN İZOLE EDİLEN FERMANTATİF BAKTERİLERİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANIM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2008 - 2010 |
78 | TÜBİTAK | 106O289 | GIDALARDA TOKSİK BİR BİLEŞİK OLAN HİDROKSİMETİLFURFURALİN BİYOLOJİK VE KİMYASAL YÖNTEMLE AZALTILMA OLANAKLARI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2008 - 2008 |
79 | San-Tez | 2003K12042 | DİYET TOZ GIDA ÜRETİM |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2007 - 2007 |
80 | KOSGEB | INSTANT PREBİOTİK GIDA ÜRETİMİ |
Yard.Arş. Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2006 - 2008 | |
81 | KOSGEB | DİYET LİFLİ AYRAN ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2006 - 2008 | |
82 | DPT | DPT-06-02 | ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN TOKSİK BALLARIN KİMYASAL,ANTİBAKTERİYEL VE TOKSİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2006 - 2008 |
83 | DPT | 2003K120420 | DİYET GIDA VE İÇECEK ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2006 - 2007 |