GM 316 Gıda Analiz ve Teknoloji Laboratuvarı I ders
grupları bölüm duyuru panosuna
asılmıştır. Ders 2 grup şeklinde işlenecektir. 1.grup için 09:00-10:30; 2.grup
için 10:30-12:00 saatleri arasında ders yapılacaktır.
1. HAFTA: LABORATUVAR KURALLARI VE ÇÖZELTİ HAZIRLAMA
3.HAFTA: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YAĞ TAYİNİ
4. HAFTA: GIDALARDA ASKORBİK ASİT TAYİNİ
5. VE 6. HAFTA: UNLARDA ZELENİ-SEDİMANTASYON VE GLUTEN TAYİNİ
7.HAFTA: TOPLAM FENOLİK BİLEŞİKLERİN TAYİNİ
8. HAFTA: TAHILLARDA KOKU, RENK, YABANCI MADDE, TANE İRİLİĞİ, HEKTOLİTRE VE BİN TANE AĞIRLIĞI
9. GIDALARDA TOPLAM İNDİRGEN ŞEKER TAYİNİ
10. ASKORBİK ASİT DEGREDASYONU VE KİNETİK HESAPLAMASI
11. TOPLAM KARETENOİDLERİN EKSTRAKSİYONU VE TAYİNİ
14. GIDALARDA KJELDAHL METODU İLE PROTEİN TAYİNİ