# | Proje Destekçisi | Proje No | Proje Başlığı | Proje Yürütücüleri | Proje Tamamlanma Tarihi |
---|---|---|---|---|---|
1 | BAP | FYL-2020-10098 | ULTRASONİKASYON DÜŞÜK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
2 | BAP | FYL-2020-10099 | HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN ULTRASOUND YÜKSEK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
3 | BAP | FYL-2020-9920 | FARKLI TAHIL KEPEKLERİNDEN ULTRASOUND ÖN UYGULAMALI DİYET GIDA LİFİ ÜRETİMİ TAGUCHİ MATEMATİK MODELİ İLE OPTİMİZASYON |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
4 | BAP | FDK-2019-8360 | ULTRASON ÖN UYGULAMALI VE ALÇAK ÖTEKTİK SOLVENT EKSTRAKSİYON YÖNTEMİ KULLANILARAK BAZI MEYVE SEBZE POSALARINDAN DOĞAL KAROTENOİD RENK MADDESİ ÜRETİMİ VE MODEL GIDALARDA UYGULANMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN Yard.Arş. Arş.Grv. Duygu ASLAN TÜRKER |
Devam Ediyor PBY : 2019 |
5 | BAP | FYL-2017-7513 | YENİ FARKLI TEKNİKLER KULLANARAK ŞEKER PANCARI POSASINDAN PEKTİN ELDESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
6 | BAP | FYL-2017-7452 | ULTRASOUND ÖN UYGULAMASININ ŞEKER PANCARI POSASINDAN ELDE EDİLEN KARBOKSİMETİL SELÜLOZUN CMC VERİM VE KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
7 | BAP | FYL-2017-7395 | PEYNİR ALTI SUYU KULLANILARAK MEYVE AROMALI TOZ İÇECEK ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
8 | BAP | DOKTORA | V TİPİ MİKSERLERDE TOZ GIDA KARIŞIMLARININ OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
9 | BAP | FDK-2017-7281 | BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN POLİMORFİZMİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN Yard.Arş. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Evren YETİMAN |
Devam Ediyor PBY : 2017 |
10 | BAP | FDK-2016-6378 | HAZIR TOZ ŞİNİTZEL ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU: FARKLI NİŞASTA HİDROKOLLOİD ETKİLEŞİMLERİNİN REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2016 |
11 | BAP | yüksek lisans | GIDA KAYNAKLI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN REAL-TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
12 | BAP | yüksek lisans | REKOMBİNANT SIĞIR JELATİNİNİN ÜRETİMİ İÇİN PROLİL 4-HYDROKSİLAZ (P4H) ENZİMİ VE KOLLAJEN GENİNİN P. PASTORİS’DE KOEKSPRESYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
13 | BAP | yüksek lisans | YEŞİL VE KIRMIZI MERCİMEK CİPSİ ÜRETİM ŞARTLARININ OPTİMİZE EDİLEREK FİZİKOKİMYASAL DUYUSAL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
14 | BAP | yüksek lisans | NANE (MENTHA PİPERİTA) YAĞI MİKROENKAPSÜLASYONU |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
15 | BAP | DOKTORA | ULTRASON ÖN UYGULAMALI MİKRODALGA KURUTMA YÖNTEMİ İLE ŞEKER PANCARI POSASINDA DİYET GIDA LİFİ ELDESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2015 |
16 | BAP | yüksek lisans | BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU KULLANILARAK İNSTANT NANE-LİMON ÇAYI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
17 | BAP | yüksek lisans | ZENCEFİL, ADAÇAYI, ISIRGAN VE NAR KABUĞUNDAN İNSTANT BİTKİ ÇAYI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
18 | BAP | yüksek lisans | ZENCEFİL İLAVELİ ÇÖZÜNÜR (INSTANT) TOZ NANE LİMON ÇAYI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
19 | BAP | yüksek lisans | MELİSA BİTKİSİNİN (MELİSA OFFİCİNALİS) ANTİOKSİDATİF ÖZELLİKLERİ VE BİTKİSEL YAĞLARDA KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
20 | BAP | yüksek lisans | TAVUKLARIN YEMLERİNE KİŞNİŞ TOHUMU (CORİANDRUM SATİVUM L.) İLAVESİNİN TAVUKLARIN YUMURTALARININ VE KARKAS YAĞLARININ YAĞ ASİT BİLEŞİMİNDEKİ DEĞİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
21 | BAP | yüksek lisans | TÜRKİYE İKLİMİNE UYUM SAĞLAMIŞ AVOKADO TÜRLERİNİN YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONLARI VE BUNLARIN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENEREK AVOKADO YAĞININ TÜRKİYE’DE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ DEĞERLENDİRMEK |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
22 | BAP | yüksek lisans | PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU: YAPISAL, FONKSİYONEL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLER |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
Devam Ediyor PBY : 2014 |
23 | BAP | DOKTORA | FINDIK ZURUFUNDAN FENOLİK BİLEŞİKLERCE ZENGİN EKSTRAT ÜRETİMİ VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2013 |
24 | BAP | DOKTORA TEZİ | VURGULU ELEKTRİK ALAN (PEF) UYGULAMASININ PASTIRMANIN KURUMA ÖZELLİKLERİ VE TUZ DİFÜZYONUNA ETKİSİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
Devam Ediyor PBY : 2013 |
25 | BAP | DOKTORA | RENDERİNG ATIK YAĞLARINDAN EMÜLGATÖR ÜRETİMİ VE MODEL GIDALARDA ARAYÜZEY (İNTERFACİAL) REOLOJİK UYGULAMALARI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2012 |
26 | BAP | DOKTORA | PİRİNÇ KEPEĞİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONLA BİYOAKTİF PEPTİT ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
Devam Ediyor PBY : 2012 |
27 | BAP | DOKTORA | MAHONYA (Mahonia aquifolium L.) ANTOSİYANİNLERİNİN İZALASYONU, SAFLAŞTIRILMASI VE TANIMLANMASINA YÖNELİK POLİMERİK ADSORBANLARIN SENTEZLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU |
Devam Ediyor PBY : 2011 |
28 | BAP | DOKTORA | TURUNÇGİL KABUKLARINDAN AROMA BİLEŞENLERİNİN İZALASYONUNA YÖNELİK TERS FAZ POLİMERİK ADSORBAN MALZEMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE KAREKTERİSAZYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU |
Devam Ediyor PBY : 2010 |
29 | BAP | DOKTORA | METİLASYON YÖNTEMİ İLE MODİFİYE EDİLMİŞ BAZI HİDROKOLLOİDLERİN YÜKSEK SICAKLIKLARDA REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
Devam Ediyor PBY : 2010 |
30 | BAP | FYL-2014-5498 | IN VITRO DETERMINATION OF THE ANTIHYPERTENSİVE ACTIVITIES OF FRESH BEEF AND PASTIRMA BLENDED HYDROLYSATES | 2017 - 2017 | |
31 | BAP | yüksek lisans | BAZI AROMATİK BİTKİLERİN AMİLAZ, GLUKOZİDAZ VE LİPAZ ENZİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
2016 - 2017 |
32 | BAP | yüksek lisans | TIBBİ VE AROMATİK NANE TÜRLERİNDEN BUZLU ÇAY ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
2015 - 2017 |
33 | BAP | yüksek lisans | PALM YAĞI VE FRAKSİYONLARININ PÜSKÜRTMELİ KURUTMA YÖNTEMİYLE MİKROENKAPSÜLASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
2015 - 2017 |
34 | BAP | yüksek lisans | KARPUZ, KAVUN VE PATETES KABUKLARINDAN PEKTİN VE DİYET LİF ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2014 - 2016 |
35 | BAP | yüksek lisans | PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNİN ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU BİYOAKTİF (ANTİOKSİDATİF VE ANTİPROLİFERATİF) ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİLER |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
2014 - 2016 |
36 | BAP | yüksek lisans | PREBİYOTİK HAZIR ÇİĞ KÖFTE ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2014 - 2016 |
37 | BAP | yüksek lisans | ÇEREZLİK KABAK POSASI KULLANILARAK DİYET LİFİ VE PEKTİN ÜRETİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2014 - 2016 |
38 | BAP | yüksek lisans | GELENEKSEL BAZI ŞERBETLERİMİZİN GENEL OLARAK BİYOAKTİF VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ |
2014 - 2016 |
39 | BAP | yüksek lisans | ULTRASON TEKNİĞİ İLE FARKLI FONKSİYONEL YAĞLAR KULLANILARAK YENİ SÜT BAZLI EMÜLSİYONLARIN GELİŞTİRİLMESİ. |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2013 - 2015 |
40 | BAP | yüksek lisans | TOZ HAZIR İNCİR UYUTMASI TATLISI ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2013 - 2015 |
41 | BAP | yüksek lisans | NANE ÇAYI ÜRETİMİ İÇİN BASINÇLI SOLVENT EKSTRAKSİYONU İŞLEMLERİNİN OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa ÇAM |
2013 - 2015 |
42 | BAP | yüksek lisans | FARKLI YÖNTEMLERLE KONSANTRE EDİLEN DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİN BİYOAKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ |
2013 - 2016 |
43 | BAP | yüksek lisans | GIDA KAYNAKLI MİKROORGANİZMALARIN REAL TİME PCR YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ ERİME (RT-PCR-HRM) ANALİZİ İLE TANIMLANMASINA YÖNELİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2013 - 2015 |
44 | BAP | FBY-10-3094 | BAZI SEBZE SULARININ SÜTLÜ BUZ ÜRETİMİNDE KULLANIMININ FİZİKSEL KİMYASAL FONKSİYONEL VE REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2011 - 2012 |
45 | BAP | DOKTORA | PİCHİA PASTORİSDE GIDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANILABİLECEK REKOMBİNANT SIĞIR VE KOYUN JELATİNİ ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2011 - 2016 |
46 | BAP | DOKTORA | GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BERİRLENMESİNDE İMMUNO MANYETİK SEPARASYONM (IMS) VE pma/REAL-TIME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2011 - 2016 |
47 | BAP | FBA-10-2895 | Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi |
Yard.Arş. Prof. Dr. Zülal KESMEN Yard.Arş. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Evren YETİMAN |
2010 - 2010 |
48 | BAP | DOKTORA | KIRMIZI BİBERLERDEAFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN ERKEN TEŞHİSİ İÇİN GZ-PZR TEMELLİ ANALİZ GELİŞTİRİLMESİ VE FARKLI SICAKLIK CE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ. |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2010 - 2015 |
49 | BAP | FBA-9-1140 | KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2009 - 2011 |