# | Proje Destekçisi | Proje No | Proje Başlığı | Proje Yürütücüleri | Proje Tamamlanma Tarihi |
---|---|---|---|---|---|
1 | TÜBİTAK | TÜBİTAK-1001 | REKOMBİNANT ANTİMİKROBİYAL PEPTİD ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
Devam Ediyor PBY : 2020 |
2 | TÜBİTAK | TOVAG-116O758 | LOCTOBACİLLUS CİNSİ BAKTERİLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2017 - 2019 |
3 | TÜBİTAK | 114O177 | GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2016 - 2016 |
4 | TÜBİTAK | 2140694 | ULTRASONİK DAĞITMA YÖNTEMİ İLE SİYAH HAVUÇ VE MAHLEP ANTOSİYANİNLERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU VE KARAKTERİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Kemal SARIOĞLU |
2016 - 2016 |
5 | TÜBİTAK | 113O471 | PALM YAĞI VE FRAKSİYONLARININ PÜSKÜRTMELİ KURUTUCU İLE MİKROENKAPSÜLASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Hasan YALÇIN |
2015 - 2016 |
6 | TÜBİTAK | 113O471 | INSTANT NANE ÇAYI, BUZLU NANE ÇAYI VE MİKROENKAPSÜLE NANE YAĞI ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2015 - 2015 |
7 | TÜBİTAK | TOVAG-114O177 | GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2014 - 2016 |
8 | TÜBİTAK | 113O447 | PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ ENZİMATİK HİDROLİZ YOLU İLE ANTİHİPERTANSİF VE ANTİOKSİDANT PEPTİT ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet HAYTA |
2014 - 2016 |
9 | TÜBİTAK | 113O832 | KIRMIZI BİBERLERDE AFLATOKSİN OLUŞUMUNUN TESPİTİ VE KONTROLÜ İÇİN AFLATOKSİJENİK FUNGUSLARIN FARKLI SICAKLIK, SU AKTİVİTESİ VE DEPOLAMA SÜRESİNE BAĞLI OLARAK GELİŞİMLERİNİN GERÇEK ZAMANLI-POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU TEKNİĞİ İLE İZLENEREK MODELLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN Yard.Arş. Öğr. Gör. Dr. Ahmet Evren YETİMAN |
2014 - 2015 |
10 | TÜBİTAK | 110O594 | NAR KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİYLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DONDURMA ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2013 - 2014 |
11 | TÜBİTAK | 107O676 | GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLERİN BELİRLENMESİNDE PMA/ REAL-TİME PCR TEKNİĞİNİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2012 - 2012 |
12 | TÜBİTAK | 109O784 | KALORİSİ AZALTILMIŞ PREBİYOTİK KAHVALTILIK MODİFİYE TEREYAĞI VE KREMA ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2011 - 2011 |
13 | TÜBİTAK | 3195 | TAZE YAPRAĞIMSI (TIBBİ, ŞİFALI, YENİLEBİLİR) BİTKİLERDEKİ FONKSİYONEL BİOMOLEKULLERİN SIVI-KATI SİSTEMDE VURGULU ELEKTRİK ALANI ILE EKSTRAKSİYONU |
Proje Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa FİNCAN |
2010 - 2010 |
14 | TÜBİTAK | 110O594 | NAR KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DONDURMA ÜRETİMİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa ÇAM |
2009 - 2009 |
15 | TÜBİTAK | 107O897 | GELENEKSEL ET ÜRÜNÜMÜZ OLAN SUCUKTAN İZOLE EDİLEN FERMANTATİF BAKTERİLERİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANIM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Zülal KESMEN |
2008 - 2010 |
16 | TÜBİTAK | 106O289 | GIDALARDA TOKSİK BİR BİLEŞİK OLAN HİDROKSİMETİLFURFURALİN BİYOLOJİK VE KİMYASAL YÖNTEMLE AZALTILMA OLANAKLARI |
Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mahmut DOĞAN |
2008 - 2008 |