Real time PCR kullanarak gıda analizleri, fermente gıdalarda PCR temelli mikrobiyal tiplendirme, biyoteknolojik yöntemlerle gıda kaynaklı patojen ve aflatoksikojenik küflerin tayini, proteom uygulamaları, RNA interferans ve diğer antisens teknolojileri vb gibi konuları içerir. Laboratuarımızda Real-Time PCR ile etlerde tür tayini, PCR temelli mikrobiyal tiplendirme teknikleri ile fermente gıdaların mikroflorasının tespiti (rep-PCR, PCR-DGGE, 16S rDNA dizi analizi), gıda kaynaklı patojenlerin PCR ile tespiti ve canlı ölü hücre ayrımı, gıda kaynaklı mikroorganizmalara spesifik fenotipik özelliklerin moleküler tekniklerle doğrulanması vb. çalışmalar yürütülmektedir. Laboratuarımızda PCR, DGGE, 4 adet etüv,i spektrofotometre, çalkalamalı inkübatör, pH-metre, termometre, otoklav ve temel biyoteknolojik sarf malzemeler mevcuttur.
Ekipman Bilgileri
#
Ekipman Adı
Ekipman Tanımı
Adet
1
1
2
1
3
1
4
1
5
1
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak, çerez kullanımını ve çerez politikamızı kabul etmiş sayılıyorsunuz. Çerez politikamız hakkında detaylı bilgi almak için
tıklayınız...